Een wonderdrankje: 9 redenen om meer thee te drinken

Thee is een wonderdrankje

Kan jij raden wat het op een na meest geconsumeerde drankje ter wereld is? We zullen het verklappen: thee. Thee is een warme drank, die al eeuwenlang bestaat, en haar oorsprong kent in het verre oosten. Het wonderdrankje is zo populair omdat er veel voordelen verbonden zijn aan het drinken ervan. 

Wij sommen 9 redenen op waarom jij ook meer thee zou moeten drinken:

1. Je lichaam hydrateren is zo belangrijk

Om te voldoen aan de behoeften van je lichaam is het noodzakelijk om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Voor bepaalde mensen is dat enorm veel en is het een dagdagelijkse struggle om hieraan te geraken. Met slechts een paar kopjes thee per dag zit je zo aan 1,5 liter. En doordat de keuze aan theesoorten eindeloos is, zit er voor iedereen wel een lekker smaakje tussen.

2. Thee bevat 0 calorieën

Goodbye schuldgevoel! Het grote voordeel van thee is dat je het onbeperkt kan drinken. Thee bevat namelijk geen calorieën, in tegenstelling tot frisdranken. Heb je toch zin in een lekker koud drankje in de zomer? Maak dan je eigen ijsthee. Het is heel eenvoudig: laat je thee afkoelen, pers een citroen of limoen, voeg eventueel een paar druppels zoetstof toe en wat ijsblokjes. Zo heb je een lekkere gezonde ijsthee!

3. Antioxidanten

Vooral de groene theesoort bevat veel antioxidanten. Antioxidanten helpen het lichaam bij het verwijderen van schadelijke stoffen. Stoffen die bijvoorbeeld het verouderingsproces kunnen versnellen of zelfs sommige vormen van kanker veroorzaken. Door voldoende thee te drinken, ondersteun en help je je lichaam om deze stoffen snel af te voeren en onschadelijk te maken.

4. Een kopje thee drinken = een ideaal relaxmomentje

Drukke dag achter de rug? Niets helpt meer om te ontspannen dan een lekkere warme kop thee. Even een momentje voor jezelf.  Drink vlak voor je naar bed gaat een kop thee (zonder cafeïne) en je zal heerlijk slapen.

5. Je metabolisme

Groene thee staat erom bekend je stofwisseling te versnellen. Deze theesoort bevat namelijk plantaardige eiwitten, zowel de cafeïne als de catechine geven je metabolisme een boost. Verwacht natuurlijk geen wonderen wanneer je wil afvallen, de thee vormt vooral een goede ondersteuning.

6. Thee kan wonderen doen voor je huid

Heb je last van een onrustige huid en wil je graag een mooie, gehydrateerde huid? Dan kan het drinken van thee je hierbij helpen. Kies bijvoorbeeld voor een groene theesoort of kamille thee. Kamille thee is bij uitstek één van de beste theesoorten om te drinken voor je huid. Je kan er niet alleen een droge huid of onzuiverheden mee aanpakken, maar ook acné.

7. Verbeter je spijsvertering

Verschillende soorten thee kunnen je helpen om je darmen sneller te laten werken. Kies voor thee waarin venkel, gember of kamille zit. Bovendien kan thee ook bij maagkrampen wonderen doen.

8. Last van een hoge bloeddruk?

Wereldwijd krijgen heel wat mensen te maken met een te hoge bloeddruk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het drinken van groene of zwarte thee helpt om de bloeddruk te verlagen.

9. Je gebit

Je leest heel wat verschillende zaken over de impact van thee op je tanden. Volgens recente onderzoeken zouden de antioxidanten in groene thee de sleutel kunnen zijn tot het voorkomen van parodontale aandoeningen. Anderzijds verhoogt thee de fluoridenconcentratie in je mond waardoor tandglazuur minder wordt aangetast. De voordelen gelden alleen zolang je geen suiker in je thee doet natuurlijk. Waar je bij zwarte thee wel voor moet oppassen is dat bij overmatige consumptie je tanden wat kunnen verkleuren.

Twijfel je welke thee goed is voor jou? Spring gerust binnen in één van onze apotheken voor de nodige producten, of voor advies.

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels