Diensten

Farmaceutisch dossier

In al onze apotheken kan je een farmaceutisch dossier laten opmaken door jouw apotheker. Hiermee waken wij over jouw veiligheid in verband met het gebruik van medicatie. Door telkens te registreren welke geneesmiddelen je gebruikt, kunnen onze apothekers nagaan of de voorgeschreven geneesmiddelen geschikt zijn voor jou, eventuele bijwerkingen meedelen en de combinatie van geneesmiddelen in de gaten houden. Op deze manier kunnen wij bij Apotheek Panorama medicatiebewaking garanderen.

Onze apothekers zijn wettelijk verplicht om de gegevens van jouw doktersvoorschrift op te slaan in jouw farmaceutisch dossier. Ze noteren de naam van de dokter, de voorgeschreven geneesmiddelen, de hoeveelheid en de datum.

Je kiest zelf welke extra gegevens je wel of niet wil opslaan in jouw farmaceutisch dossier. Het is aan te raden om zoveel mogelijke persoonlijke gegevens mee te delen, zoals contactgegevens, allergieën en jouw huidige gezondheidstoestand, maar ook de geneesmiddelen die je koopt zonder voorschrift. Zo kunnen onze apothekers je nog beter persoonlijk adviseren. Je kan ten alle tijden jouw farmaceutisch dossier inkijken of een afschrift vragen.

Al jouw gegevens worden op een veilige manier bewaard in jouw farmaceutisch dossier en onze apothekers blijven gebonden aan het beroepsgeheim. Jouw farmaceutisch dossier is verbonden aan slechts één enkele apotheek. Wat wil zeggen dat je verschillende dossiers kan openen in verschillende apotheken. Je kan dus best aankopen in andere apotheken vermelden bij jouw vaste apotheek, om gevaar bij het combineren van medicatie te vermijden. Bij overgang naar een andere ‘vaste’ apotheek kan je steeds vragen aan jouw apotheek om jouw dossier door te mailen of af te drukken.

Deze dienst is beschikbaar in al onze apotheken: Baal Dehing, Baal Kruispunt, EngelenGeel, Genenbos, Houthalen, Kermt, Landen, Lummen, Tremelose.

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels