Welke honden mag je houden als je allergisch bent?

Voor een dierenliefhebber is het de hel om allergisch te zijn, want een hond in huis halen wordt dan een strijd met je lichaam. Gelukkig zijn er ook hypoallergene hondenrassen, die minder allergieën opwekken. Maar welke rassen zijn dit?

Wat is een hondenallergie?

Een hondenallergie is een allergie waar je via je luchtwegen iets binnenkrijgt dat je lichaam niet goed kan verdragen. Men noemt dit een inhalatieallergie. Veel mensen denken dat ze allergisch zijn aan hondenharen, maar eigenlijk krijg je een allergische reactie door de huidschilfers van een hond. Deze komen vrij van het moment dat een hondenhaar de huid verlaat. Hoe minder een hond haar verliest, hoe beter voor je allergie.

Welke symptomen heeft een hondenallergie? Je kan het benauwd krijgen, geïrriteerde ogen hebben, een loopneus krijgen of hevige niesbuien hebben. Geen pretje! Er bestaan natuurlijk medicijnen tegen deze kwaal. Dit bespreek je best met je huisarts.

Als er een hond rondloopt in huis, is het ook heel belangrijk om je huis schoon te maken. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Enkele tips:

  • regelmatig stofzuigen
  • ALTIJD je handen wassen als je een hond hebt aangeraakt
  • Je huis op tijd verluchten

Welke hondenrassen mag je in huis halen?

Natuurlijk verliezen alle honden haar, maar bij sommigen groeit de vacht heel lang door waardoor het haarverlies bijna niet te merken is omdat de groeiperiode en rustperiode van het haar zo lang duurt, deze specifieke hondenrassen verliezen daarom bijna geen tot weinig huidschilfers.

Je zal misschien wel hinder ondervinden wanneer je de hond uitborstelt, dus laat deze taak over aan iemand anders. Als je tenminste geen last wil hebben van je allergie. Maar welke hondenrassen zijn nu hypoallergeen?

Kleine honden: Bichon Frise, Bolognezer, Cesky terriër, Coton de tulear, Maltezer, Poedel, Silky terriër, Yorkshire terriër

Middelgrote honden: Bedlington terriër, Irish softcoated wheaten terriër, Ierse waterspaniël, Kerry blue terriër, Komondor, Lagotto romagnolo, Poedel, Portugese waterhond, Puli, Schapendoes, Spaanse waterhond

Grote honden: Afghaanse windhond, Airdale terriër, Poedel, Labradoodle, Goldendoodle

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels