Back to school met Apotheek Panorama

Back to school

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en daar kijken we met z’n allen meer dan ooit naar uit. Het coronavirus heeft het afgelopen schooljaar heel wat roet in het eten gegooid voor onze kinderen. De schoolpoorten bleven gesloten, de lessen moesten online doorgaan en samen op de speelplaats spelen zat er ook niet in.

Om je kinderen een goede start van het nieuwe schooljaar te bezorgen is een goede gezondheid noodzakelijk. Wij vertellen je graag welke maatregelen je preventief kan nemen om je kinderen goed voor te bereiden met de nodige vitamines, handhygiëne, luizen en wondzorg.

Geef mij maar vitamines!

Vitamines zijn onmisbaar in het continu evoluerende leven van kinderen. De microvoedingsstoffen staan bij in de groei, het onderhoud, de weerstand en een goede werking van het lichaam. Ze zorgen er dus voor dat je minder vatbaar bent voor ziektes en dat kunnen ze op school wel gebruiken!

We moeten je niet uitleggen dat plaatsen waar veel kinderen samenkomen, zoals de klaslokalen op school, een echte broeihaard zijn voor bacteriën. Ziek worden lijkt dus bijna onvermijdelijk, al helpt een goede weerstand wel, want hoe hoger je weerstand, hoe kleiner die kans.

Je weerstand op peil houden doe je aan de hand van een gezond en gevarieerd eetpatroon, maar je kan eventuele tekorten opvangen met extra supplementen en vitamines. Het is belangrijk dat je kinderen een evenwichtige combinatie van vitamines, mineralen en taurine binnen krijgen, aan een aangepaste dosis natuurlijk. 

Je kan in onze apotheken terecht voor verschillende soorten vitamines voor kinderen.

Propere handen zijn belangrijk!

Kinderen raken ontzettend veel voorwerpen aan per dag, en op school kunnen we vaak niet controleren wat. Denk maar aan toiletdeuren, tafels, stoelen of banken, of de gemeenschappelijke spullen zoals boeken, potloden en puntenslijpers, laat staan het drinkwater kraantje waar ze vaak met hun mond aankomen om te drinken.

Al deze plaatsen worden meermaals per dag door honderden kinderen aangeraakt, en het is onmogelijk om je kind van deze plaatsen weg te houden. Wel kan je je kinderen aansporen om zo vaak mogelijk hun handen te reinigen met antibacteriële gels, sprays of handzeep.

Stop het mee in de boekentas en maak er ook thuis een routine van zodat ze deze op school ook volhouden!

Help, de luizen zijn er weer!

Elk jaar opnieuw zijn er enkele kinderen die last hebben van luizen. Iets waar je preventief niets aan kan doen, en dus ook niet beschaamd voor moet zijn. Je kan je kinderen er alert op maken dat ze rechtstreeks contact met de hoofden van hun vriendjes moeten vermijden, en bijvoorbeeld geen kam uit te lenen na het zwemmen.

Als je merkt dat je kinderen vaak in de haren krabben kan je meteen ingrijpen door de gebruikte kammen en borstels te reinigen met heet water, en de lakens, handdoeken en knuffels op 60° te wassen. Verder moet je ook de school inlichten, zodat zij op hun beurt de andere ouders kunnen waarschuwen.

Om de luizen uit de haren van je kinderen te verwijderen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan met een luizenkam, sprays en shampoos de beestjes doden en uitkammen. Je kan in onze apotheken terecht voor verschillende producten ter behandeling van luizen.

Eerst hulp bij wonden

Bij spelende kinderen is een ongeluk snel gebeurd, van valpartijen tot schaafwonden enzovoort. Het is daarom belangrijk om voorzien te zijn van een volledige EHBO-koffer. Als je snel en goed de wonden verzorgt na een ongeval, en ze de dagen daarna goed opvolgt zorg je voor een mooie genezing van de wonden. 

De wonde vochtig houden met wondhelende gel bijvoorbeeld is belangrijk! Je vindt al het nodige verzorgingsmateriaal in onze apotheken

Klaar voor de start?

Om er zeker van te zijn dat je op alles voorzien bent om je kinderen een gezond en veilig te laten starten aan het nieuwe schooljaar kan je binnenspringen in één van onze apotheken voor de nodige producten, of voor advies.

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels