Wil jij niet meer afhankelijk zijn van de sigaret? Tips om te stoppen!

Stop met roken: tips

Als je wil stoppen met roken, kan je kleine veranderingen in je levensstijl aanbrengen. Stap voor stap helpen die je de verleiding om een sigaret op te steken te weerstaan. Of wil je liever meteen volledig stoppen? Ook hiervoor delen we onze tip & tricks.

Neem voorgoed afscheid en stop nu met roken!

Stop met roken: tips voor je geest

Leg een begindatum vast

Stop met roken: leg een startdatum vast

Geef jezelf een startpunt om te stoppen met roken. Laat dit ook weten aan je omgeving, zodat iedereen op de hoogte is! Zo wordt het moeilijk om nog een sigaret op te steken in de buurt van je vrienden en familie.

Zoek een “Stoppen met roken”-buddy

Zoek iemand in je omgeving die ook wil stoppen met roken. Word elkaars buddy, deel tips & tricks, moedig elkaar aan, … en het zal al iets makkelijker verlopen.

Je houdt meer geld over voor andere zaken

Download een app die telt hoeveel geld je in totaal zal besparen door niet te roken. Stel vervolgens doelen op en beloon jezelf als je deze hebt gehaald. Een citytrip, een lekker etentje, shop erop los, … Wees fier en gun jezelf iets!

Stel een lijst op met redenen waarom je wil stoppen

Stel een lijst op met alle voordelen die verbonden zijn aan stoppen met roken. Gezondheidsgerelateerd, maar ook andere redenen. Zet dit lijstje goed in het zicht waar je het elke dag kan zien. Dit vormt de perfecte motivatie om die sigaret te weerstaan.

Stop het verlangen

Soms heb je het gevoel dat je echt nood hebt aan sigaret. Zoek tijdens die momenten afleiding. Eet een stukje fruit, kijk een video op je gsm, zet je lievelingslied op, doe enkele sportoefeningen, … Zo ontsnap je aan de verleiding om te roken.

Stop met roken: tips voor je lichaam

Stop met roken: blijf in beweging

Vergeet niet te sporten

Blijf in beweging. Niet alleen creëer je op die manier afleiding, je vermijdt ook gewichtstoename die vaak bij mensen optreedt wanneer ze stoppen met roken. Daarnaast is beweging ook enorm belangrijk voor je algemene gezondheid.

Vermijd situaties die je linkt aan roken

Rookte je bijvoorbeeld elke ochtend tijdens een kopje koffie? Drink dan nu een glas water of een tas thee. Identificeer de triggers en probeer ze te vermijden.

Kan je nog een extra duwtje in de rug gebruiken?

Er bestaan heel wat middelen die speciaal ontwikkeld zijn om jou te helpen stoppen met roken. Spring gerust eens binnen in onze apotheek. Dan bekijken we samen welke oplossingen geschikt zijn voor jou!

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels