6 tips voor mooie summerproof bruine benen

Tips voor bruine benen

De zomer is weer in aantocht, dus hoog tijd om die kleedjes, rokjes en shortjes uit de kast te halen en je benen voor te bereiden! Want we kennen allemaal the struggle… Urenlang in de zon liggen is niets voor jou. Je vindt het supermoeilijk om zowel de voor- als de achterkant van je benen evenwichtig te laten bruinen. Herkenbaar? Wij hebben de ideale tips voor jou!

1. Scrubben voor bruine benen

Je benen hebben al zo lang geen daglicht gezien dat een beetje aandacht ze gegarandeerd goed doet. Gebruik een milde scrub die alle dode huidcellen en schilfers zal verwijderen. Je benen voelen daarna niet alleen zachter aan, het daglicht zal ook mooier reflecteren op je (gladde) benen.

2. Ontharen voor gladde benen

Door het scrubben zijn de haartjes al wat rechter gaan staan, zodat het ontharen makkelijker gaat. Wanneer je je benen niet onthaart, vormen de haartjes een belemmering. Ze houden het zonlicht waarvan je benen bruinen tegen. Er zijn verschillende opties: epileren, een scheermesje, … Wij raden aan om te epileren zodat je ook de wortels van de haren mee verwijdert.

3. Hydrateren met shimmering oil

Na stap 1 (scrubben) en stap 2 (ontharen) is het tijd om je benen te hydrateren. Zo blijven deze zacht en glad. Wil je direct mooie benen? Kies dan voor een shimmering oil of een shimmering body-lotion. Door de minuscule glinsterdeeltjes krijg je direct een zonnige en subtiele glans op je benen.

4. Bruinen zonder zon

Heb je vrij witte benen die moeilijk bruinen? Dan is bruinen zonder zon een absolute aanrader! Er bestaan heel wat verschillende bodylotions met een kleurtje zodat je benen langzaam en natuurlijk bruiner worden. Heb je schrik voor oranje benen? Dat hoeft absoluut niet! Met een kwalitatieve bodylotion zullen je benen niet van zongebruinde benen te onderscheiden zijn.

5. De mooiste benen op elke leeftijd

Onze absolute favoriet voor mooie bruine benen is de body foundation. Het werkt net zoals foundation, maar is speciaal ontwikkeld voor je benen. De foundation zorgt voor bruine benen met een egale kleur en verdoezelt direct alle oneffenheden. Je benen ogen gladder en egaler. Je wordt er meteen heel wat zelfzekerder van! Kies, net zoals bij foundation voor je gezicht, voor een kleur die past bij jouw huidtint. Mooi meegenomen: body foundation is bijna altijd waterproof.

6. Bruine benen moeten ook beschermd worden

Als je de natuur een handje geholpen hebt met een mooie bruine glans, zijn je benen nog niet beschermd tegen de zon. Vergeet daarom niet om je benen altijd in te smeren met een beschermende zonnefactor. Let op: door de zon gebruinde benen kunnen beter tegen de zon dan ‘fake’ gekleurde benen. Al is het in beide gevallen nog steeds belangrijk om te blijven smeren.

Wil je graag advies over de juiste producten? Kom gerust langs in één van onze apotheken. Wij helpen je met veel plezier verder!

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels