Zorg extra goed voor jezelf tijdens de herfst

Daar is de herfst weer! Het favoriete seizoen van veel mensen, maar anderen hebben wel al eens last van een ‘herfstdip’. Om deze tegen te gaan geven we jou enkele tips om jezelf goed te beschermen tijdens de herfst. 

Neem tijd voor jezelf

De zomermaanden zijn voorbij, we zijn met zijn allen terug aan het werk en de kinderen zijn terug naar school. Daardoor hebben we het weer heel wat drukker en dus minder tijd voor onszelf. Plan daarom wekelijks een ‘me-time’-momentje in je agenda, ga eens naar de sauna of neem een warm bad. Maar ook is het belangrijk om onze huid goed te verzorgen, ze heeft meer hydratatie nodig tijdens de koudere maanden! Gebruik eens een nieuwe gezichtscrème met een grotere vochtinbrengende werking. Weet je niet goed welke? Vraag raad aan je huisapotheker, deze kan je er zeker mee helpen!

Zorg dat je genoeg Vitamine D opneemt

Doordat de zon minder schijnt tijdens de herfst en we minder buiten komen, hebben we vaak een tekort aan Vitamine D. Ga daarom geregeld wandelen of neem de vitamine op door ze in te nemen tijdens de maaltijden. Het zit vooral in vette vis zoals zalm en forel. Daarnaast kan je ook aan je huisapotheker vragen voor een dagelijks supplement Vitamine D.

Drink genoeg water

Tijdens de zomer drinken we door de warme weer veel meer water. Als het buiten kouder is grijpen we al vaker naar thee of koffie, dit is ook vocht, maar daarmee komen we niet dagelijks aan de 1,5 – 2 liter water per dag. Water drinken is onder andere goed voor je huid en concentratievermogen. Neem daarom steeds een flesje water mee naar het werk of je andere activiteiten. Geen grote fan van plat water? Geef het dan een smaakje met fruit of munt. Zo komt je lichaam aan voldoende vocht en boost jij weer van energie!

Eet warme maaltijden

Vergeet de frisse salades of ijsjes, maak nu de overgang naar warmer eten. Een risotto met pompoen, een dikke groentesoep of een ovenschotel met rapen, eet met het seizoen mee. De seizoensgroenten hebben de juiste nutriënten die je nu nodig hebt, en ze zijn trouwens heerlijk van smaak!

Wil je graag snacken? Grijp dan naar rauwe groenten zoals wortelen, komkommer of paprika. Dit zijn de juiste voedingsmiddelen om je terug kracht te geven en zorgt dat je minder suikers binnen krijgt.

Ga eens naar buiten

Door Covid-19 kunnen we deze herfst geen drukke weekends met vrienden doorbrengen, neem daarom even de tijd om een frisse neus te halen. Ga genieten van de schitterende herfstkleuren, maak een boswandeling met de (klein)kinderen of neem even tijd voor jezelf om na te denken tijdens een wandeling.

Met deze tips kan je de herfst een beetje beter aan. Maar dat wil niet zeggen dat er geen bacteriën en virussen zijn waarvoor je jezelf moet beschermen. Heb je toch last van een ‘herfstdip’? Informeer je dan zeker eens bij je huisapotheker.

U wordt doorverwezen naar de webshop

Voor de online verkoop van geneesmiddelen en producten uit de apotheek, werken wij samen met de online apotheek van onze partner Apotheek Panorama Thiels in Geel

Via deze navigatie beland je op de webshop van Apotheek Panorama Thiels